Alpacka Ekofarm Hultet

Alpackavandring

Alpackavandring

en annorlunda vandring

När du tittar in i en alpackas stora mörka ögon blir du gripen av det stora lugn djuret utstrålar. Dessa blida, stolta djur med sitt lugna sätt att gå förmedlar en helt speciell naturupplevelse.
En skön vandring utan hets, men även utan att bli långtråkig.

Att vandra med alpackor är ingenting för ”kilometerätare” eller ”snabbgångare”. Här gäller devisen ”Vägen är målet” och att inte komma fram så snabbt som möjligt från ”A” till ”B”.

På grund av alpackans reserverande väsen känner även det mest försiktiga barn sig inte hotat, utan söker alpackans närhet. Barn som vanligtvis inte gillar att promenera tycks glömma tiden när de vandrar med en alpacka.
Eftersom alpackor är mycket uppmärksamma och känsliga djur är det omöjligt att ”lura” dem. De är duktiga på att värdera sin ledare med ledning av för oss osynliga signaler och reagerar på motsvarande vis.

Att uppträda resolut mot alpackan är helt fel metod. Istället premieras ett naturligt avslappat och lugnt bemötande. Detta gör att alpackan visar vänlighet och medverkar förtroendefullt.

Fly från vardagens hets och stress med hjälp av en alpacka och låt er förtrolla av dess lugn.

Vi startar från Alpacka Ekofarm Hultet och vandrar på mysigt slingrande skogsvägar med var sin alpacka. Barn yngre än 10 år leder med en vuxen tillsammans.

Vi vandrar året om i mån att vi får ihop en grupp på minst 4 vuxna.
Turerna behöver bokas minst en dag i förväg med formuläret nedan:    Info om våra turer och prislista 

     

    0

    Din Varukorg